pil pil
Thue Andersen Galen*
(1316-1400)
Ingefred Pedersdatter Urup*
(1320-1400)
Anders Thuesen Galen*
(1340-1399)
Cecilie Torbensdatter*
(1345-)
Thue Andersen Galen*
(1360-1448)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Elsebe Clausdatter Lang*

Thue Andersen Galen*

  • Født: 1360, Næsbyholm Skåne Sverige
  • Ægteskab (1): Elsebe Clausdatter Lang*
  • Død: 1448 i en alder af 88 år

  Notater:

Thue Andersen Galen liv

Tue Galen & Elsebeth Lang Tue Galen var søn af Anders Galen & Cecilie.

Elsebeth Lang var datter af Claus Lang & Bodil.

Tue Galen er ikke i levende live nævnt i et bevaret dokument. Vi kender hans navn fra 3 dokumenter fra året 1448, hvor enken skifter gods med sin bror Jeppe Lang, og hvor hun giver en gård til Bosø kloster i Skåne. Formodentlig er hun i sin enkestand trådt ind i klostret og har boet der sine sidste år.

I skiftebrevet skifter de to søskende "deres fædrene og mødrene gods i Skåne og på Bornholm", samt det gods de arvede efter deres bror Jens Lang. Enken kaldes enten Elsebeth eller Else, og stedse kaldes hun Claus Langs datter og Tue Galens efterleverske. Lang-slægtens våbenskjold ses til venstre (en dårlig fotokopi af DAÅ!).

Grunden til at Tue Galen ikke er nævnt i de bevarede kilder kunne være, at ægteparret har levet på Bornholm, hvor der ikke er bevaret særlig mange dokumenter fra 1400-tallet. Der findes en "Galingegård" på øen, som måske kan være opkaldt efter familien.

Claus Lang var høvedsmand på borgen Turestorp, og ærkebispens foged i Vemmenhøgs herred i Skåne i 1392, han hustru Bodil blev begravet i Lunds domkirke og gav en gård i Herslev (Rønnebergs herred), for at munkene skulle afholde en messe på hendes dødsdag d. 7/8 - hvilket år hun døde vides ikke, men notitsen er indskrevet i dødebogen i 1400-tallets første tredjedel. De var altså tilknyttet Skåne, men børnenes skiftebrev fortæller, at de også havde gods på Bornholm.

Tue Galen og Elsebeth Lang fik måske kun sønnen Anders Galen* ca. 1410, der er ikke efterretning om flere børn.

Tue Galen døde altså før 1448.

Elsebeth Lang døde efter 1448, og blev formentlig begravet fra Bosø klosterkirke.

  Begivenheder i hans liv:



1. Bopæl, 1350, Næsbyholm Skåne Sverige.


Thue blev gift med Elsebe Clausdatter Lang*, datter af Claus Lang* og Bodil Lang*. (Elsebe Clausdatter Lang* blev født i 1389 i Torups Slot Skåne Sverige og døde i 1448 i Næsbyholm Skåne Sverige.)




Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 12 Feb. 2024 med Legacy 9.0 fra MyHeritage.com; Ophavsret og vedligeholdelse af christian@neven.dk