Ottar Birting*
(1100-1146)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Ingrid Ragnvaldsdotter*

Ottar Birting*

  • Født: 1100, Trondhjem, Norge
  • Ægteskab (1): Ingrid Ragnvaldsdotter* i 1136
  • Død: 1146, Kaupanger, Sogndal, Sogn og Fjordane, Norge i en alder af 46 år

   Dødsårsag: Drept av ukjent leiemorder.

  Notater:

Ottar Birting liv

I løpet av denne tida (historikaren P. A. Munch tidfester det til 1142) vart Ottar også gift med dronning Ingerid Ragnvaldsdotter, enka etter kong Harald. Dette var Ingerids tredje ekteskap. Ottar hadde ein son frå før, Alv Rode, men vi kjenner ikkje til om Ottar og mor til Alv hadde vore gifte. Alv vart seinare lendmann og hærførar for kong Håkon Herdebrei og vart drepen av Erling Skakke og hans menn i Nidaros 1165. Ingerid og Ottar fekk, så vidt vi veit, ingen born saman.

Ekteskapet med Ingerid medførte at Ottar også vart stefar for kong Inge, og han var, ifølgje kongesagaene, til stor hjelp for stesonen. Dette mislikte kong Sigurd, og det er tydeleg både i Heimskringla og Morkinskinna at det var Sigurds sjalusi som førte til drapet på Ottar. 1146 eller 1147 vart Ottar overfallen og drepen i Nidaros, med sonen Alv som augevitne. Sigurd vart skulda for drapet, men kom seg unna med lovnad om jernbyrd. Ottars død var nok ein viktig medverkande årsak til den åpne striden som braut ut mellom Haraldssønene kort tid etter.

http://www.snl.no/.nbl_biografi/Ottar_Birting/utdypning

http://www.snl.no/.nbl_biografi/Ottar_Birting/utdypning
Norsk storman

  Begivenheder i hans liv:



1. Bopæl, 1100, Trondhjem, Norge.



2. Bopæl, 1146, Kaupanger, Sogndal, Sogn og Fjordane, Norge.


Ottar blev gift med Ingrid Ragnvaldsdotter*, datter af Ragnvald Ingeson Knaphøvde af Sverige* og Ingegjerd Knaphøvde*, i 1136. (Ingrid Ragnvaldsdotter* blev født i 1108 i Uppsala, Sverige og døde i 1170 i Uppsala, Sverige.)




Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 12 Feb. 2024 med Legacy 9.0 fra MyHeritage.com; Ophavsret og vedligeholdelse af christian@neven.dk