pil pil pil pil
Toke Nielsen Saltensee*
(1190-1252)
Margrethe Olufsdatter Glug*
Jens Gunnisen*
(1200-1250)
Margrethe Stigsdatter Hvide Galen*
(1200-1263)
Niels Tokesen Saltensee Peck*
(1215-1266)
Christina Jensdatter Galen*
(-1260)
Niels Nielsen Saltensee af Linde*
(1240-)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Ukendt

Niels Nielsen Saltensee af Linde*

  • Født: 1240
  • Ægteskab (1): Ukendt

  Notater:

Niels Nielsen Saltensee, af Linde slægtshistorie

Niels I. Saltensee af Linde
. Led - [Saltensee af Linde]

Slægtebøgerne synes at mene, at denne gamle slægt er den oprindelige indehaver af navnet Saltensee, der som bekendt alt forekommer i den gamle vise om Riberhus's indtagelse ved de fredløse, men de have næppe ret; thi dels have denne slægts medlemmer, såvidt vides, ingensinde selv brugt navnet Saltensee, men tværtimod af og til ført et helt andet tilnavn Braat, Bratzese eller Brase, og dels synes slægten at være af ren jysk herkomst og ikke at være indvandret syd fra, hvad navnet Saltensee skulle lade formode.
Dens våben var et ved et tretindet mursnit i sølv og rødt delt skjold, på Hjelmen et rødt og et sølv-vesselhorn, ganske samme våben som den i D.A.A. XXII. omtalte slægt Munk af Kovstrup, som derfor må antages at have fælles oprindelse med disse såkaldte Saltensee'er. Også en slægt Bryning førte dette våben. Mærkeligt er det, at fru Edel Jens Kaas's i fru Kirsten Kaas's anetavle kaldes „Fru Edel Ibs som kaldes Wlffishoren".
Slægten uddøde ved år 1500


Niels blev gift med.




Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 12 Feb. 2024 med Legacy 9.0 fra MyHeritage.com; Ophavsret og vedligeholdelse af christian@neven.dk