pil
Juris Stigsen Galen*
(1205-1246)
Margrete Vognsdatter*
(-Cir 1245)
Peder Jurissen Galen*
(1236-1280)
Stig Pedersen Skovgaard*
(1252-1320)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Ingeborg Andersdatter Panter*

Stig Pedersen Skovgaard*

  • Født: 1252, Linderumgård Linderum Hjørring
  • Ægteskab (1): Ingeborg Andersdatter Panter*
  • Død: 1320, Linderumgård Linderum Hjørring i en alder af 68 år

  Notater:

Stig Pedersen Skovgaard, liv

til Villerup, Eskjær og Boller

"* skal ifølge Slægtens Traditioner have været Høvedsmand for Vendelsbo Skibrede og havde alt det Gods Villerup, Lindrumgaard og Egebjerg (Vennebjerg H., Boller (Børglum H.) og Eskjær (Horns H.)."

(Kilde: http://finnholbek.dk/genealogy/getperson.php?personID=I20330&tree=2 )

Som første Ejer af Linderumgaard i Ugilt Sogn, Vennebjerg H., nævnes Hr. Stig Pedersen (af Slægten Skovgaard), der henimod Aar 1300 var Høvedsmand for Vendelbo Skibereder, og som tillige i Vendsyssel ejede Villerup, Eskjær og Boller. Han stammede fra Sjælland og tilhørte antagelig en Gren af Hvidernes berømte Æt.

http://www.kreutzer.dk/168.htm

kilometer vest for Hjørring i Skallerup Sogn, Hjørring Kommune i Vendsyssel. Den fremstår i sort og hvid bindingsværk og har stået tom i nogle år.

1300 \endash ca. Stig Pedersen Skovgaard

Niels Stigsen Skovgaard 1350 \endash ca. Otte Eriksen Lunov

http://da.wikipedia.org/wiki/Villerup

Linderumgaard.

Ugilt Sogn, Vennebjerg Herred, Hjørring Amt.

Gården skal ved år 1300 have tilhørt Hr. Stig Pedersen Skovgaard, der var Høvedsmand for vendelbo skibereder (sysselflåden), og som tillige heroppe ejede gårdene Eskjær, Villerup og Boller, medens hans hjemstavn var på Sjælland, og han hørte til slægten Hvides berømmelige æt. Fra ham kom gården til hans søn Hr, Niels Stigsen, som levede ca. 1330 og byggede gården Egebjerg vest for Linderumgaard, og denne gård blev efter ham slægtens stamsæde, medens Linderumgaard arvedes af hans datter Kirsten, der var gift med Otto Lunov, som hun overlevede. De havde mindst to sønner og to døtre, og af disse arvedes en part af Linderumgaard af datteren Else Lunov, der var gift med Jens Pedersen Taarnskytte, som lidt efter midten af 1300-tallet ejede og beboede denne gård. En anden part af gården var gået i arv til Elses søster Nille, gift med Jens Havel til Villerup, og "den tid, Jens Havel fornam, det Jens Pedersen Taarnskytte skulle have Else Ottesdatter til hustru, da solgte han Linderumgaard og Linderum fang til biskop Svend i Børglum, og bisp Svend besad godset til Jens Pedersen Taarnskytte med hjælp af hr. Vendelbo og flere venner købte det fra bispedømmet igen for guld og penge". Denne handel, hvorved Jens Taarnskytte fik klosterets part af gården, må være foregået ca. 1380, og hr. Vendelbo var sikkert dronning Magrethes højtbetroede mand Christen Vendelbo.

  Begivenheder i hans liv:

1. Beskæftigelse: Godsejer, Hvedsmand Vendelbo Skibsreder.

2. Beskæftigelse: Kaptajn for Vendelbo-flåden.



3. Bopæl: Linderumgård Linderum Hjørring.


Stig blev gift med Ingeborg Andersdatter Panter*. (Ingeborg Andersdatter Panter* blev født i 1255.)




Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 12 Feb. 2024 med Legacy 9.0 fra MyHeritage.com; Ophavsret og vedligeholdelse af christian@neven.dk