Erik Jensen*
(1365-1406)
Edel Jensen*
(1370-)
Jens Eriksen*
(1400-)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Edel Jensdatter Bagges*

Jens Eriksen*

  • Født: 1400
  • Ægteskab (1): Edel Jensdatter Bagges*

  Notater:

About Jens(Jon) Eriksen

Det er tydeligt at Anne Bagis havde nære slægtsforbindelser til Seemgaards tidligerere ejere. Så antagelsen om at hun er datter af den tidligere ejer Jens Eriksen og hans hustru Edel.virker rimelig. (Se evt. Anne Bagis profil)

1406 nævnes en Erik Jonsen eller Jensen som ejer. Så måske hed Anne Bagges "Jensdatter", og kunne så være en datter af en Jens Eriksen, søn af Erik Jensen.

På et tidspunkt passede det Ribebispen at overtage Seemgård, som Anne Bagges vist kun forpagtede efter sin første mands død, , hvorfor der foresloges et bytte med engen Meldammen. På den anden side, så skrev bisp Kristjern Hemmingsen i 1438, da han stiftede Skt. Lucius kapel, at han havde købt Seemgård af Erik Jonsens enke og arvinger. Hvis det er rigtigt, er gården ikke skænket til Bispen, men arvingerne fik tilsyneladende alligevel fortrinsret som fæstere.

Andetsteds står der Erik Jonsen (Skram). F. ca. 1365, død 1406 på Seemgård eller i Ribe. Gift m.Fru Edel. Adelig, skænker 1438 Seemgård til Ribebispen. (Erik Jensen, død 1406 kunne igen være søn af en Jens, der var en fornemmere adelsmand, ridder og som boede i Seemgård, og var Ridder og måske dattersøn af Valdemar Sappi en illegitim hertugsøn.)

  Begivenheder i hans liv:

1. Beskæftigelse. Ridder & adelsmand


Jens blev gift med Edel Jensdatter Bagges*.




Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 12 Feb. 2024 med Legacy 9.0 fra MyHeritage.com; Ophavsret og vedligeholdelse af christian@neven.dk